Afvoer aanleggen

Afvoer aanleggen

Overal waar water in een woning wordt gebruikt is ook behoefte aan een afvoer. Na gebruik moet het afvalwater worden afgevoerd naar de riolering. Om dit te realiseren kan de loodgieter een afvoer aanleggen. De belangrijkste taak van de loodgieter bij het aanleggen van een afvoer is ervoor zorgen dat er geen lekkages aan de afvoerpijpen ontstaan. Het lekken van afvalwater is een situatie waarmee u niet geconfronteerd wilt worden in huis. Dit kan namelijk leiden tot onhygiënische situaties en waterschade. Een afvoer aanleggen moet u om deze reden aan een ervaren loodgieter overlaten die weet welke werkwijze aangehouden moet worden om lekkages te voorkomen.

Verschillende soorten afvoeren aanleggen

afvoer aanleggenZoals gezegd is voor iedere toepassing in huis die water verbruikt ook een afvoer nodig. De loodgieter heeft daardoor ervaring met het aanleggen van verschillende soorten afvoeren. Ons loodgietersbedrijf kan u bijvoorbeeld helpen met het aanleggen van een afvoerputje in de douche, het aansluiten van afvoerpijpen op een gootsteen of een afvoer aanleggen in de ruimte waar u de wasmachine wilt plaatsen. Bij het aansluiten van sanitair hoort ook meteen een afvoer aanleggen. Wilt u de loodgieter een nieuwe wc laten plaatsen, dan moet de afvoer hiervan op het riool worden aangesloten.

Werkwijze loodgieter bij aanleggen afvoer

Bij een afvoer aanleggen moet een correcte werkwijze aangehouden worden om lekkages en verstoppingen te voorkomen. Zo moet de loodgieter bijvoorbeeld de afvoerpijpen met zo min mogelijk bochten op de riolering aansluiten. Hiermee wordt voorkomen dat vuil in het afvalwater ophoopt in de afvoer en een verstopping veroorzaakt. Ook het maken van de koppelingspunten bij een afvoer aanleggen is een aandachtspunt. Dit zijn de punten waarop de afvoerpijp aan het sanitair en de rioleringsbuizen wordt gekoppeld. Hier is altijd een verhoogd risico op lekkages en daarom moet hier door de loodgieter extra aandacht aan besteed worden bij het aanleggen van een afvoer.

Waarom zijn wij uw vakman:

  • Vakwerk op maat
  • Van lekkages tot verstoppingen
  • Gericht op kwaliteit