Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hieronder kunt u veelgestelde vragen vinden. Heeft u na het zien van deze vragen nog een vraag? Dan kunt u ons altijd bellen via: 074-7820502.

Wanneer moet ik jullie met spoed bellen?

Als u te maken krijgt met een situatie waarbij het belangrijk is dat de loodgieter het probleem met spoed komt verhelpen. Heeft u te maken met een kapotte cv-ketel, een gaslekkage of een gesprongen waterleiding? Dan is het belangrijk dat de loodgieter met spoed laat langskomen. Ook als u problemen krijgt in het weekend of in de avonduren dan kunt u gebruikmaken van de spoeddienst. Onze loodgieters zijn dan snel ter plaatse om het probleem zo spoedig mogelijk te verhelpen.

Wat moet ik doen bij een verstopping?

Als het afvalwater niet of niet goed wegloopt heeft u te maken met een verstopping in uw afvoer of riool. Er zit maar een ding op wat u kunt doen: de afvoer ontstoppen. In sommige gevallen is dit makkelijk zelf te verhelpen door een vloeibaar ontstoppingsmiddel te gebruiken of door een veer of ontstopper te gebruiken. Als de verstopping dan nog niet verholpen is dan is het verstandig om een loodgieter in te schakelen. Zo voorkomt u mogelijke waterschade en onnodige kosten.

Hoe kan ik een lek in de waterleiding vinden?

Als u ergens opeens een plas water tegenkomt, dan is dat natuurlijk er vervelend. U wilt zo snel mogelijk de lek in de waterleiding vinden. Het is niet altijd even makkelijk om de lek op te sporen. Deze kan zich namelijk overal in de leiding bevinden. Als er een gaatje in de leiding zit dan is dit makkelijk op te lossen door een van onze loodgieters. Ook kan de afvoer van de vaatwasser of wastafel de oorzaak zijn. Het best is om te controleren of u watersporen aantreft bij de sifon. Dit controleert u door met een vel keukenpapier de sifon langs te lopen en het vel te checken op vochtigheid. Heeft u een andere lekkage, maar weet u niet hoe u dit moet oplossen, schakel dan een vakman in.

Kan ik zelf leidingen verleggen?

In principe is het mogelijk om zelf leidingen te verleggen, wel kan het een ingewikkeld klusje zijn. U heeft hiervoor wel het juiste gereedschap nodig en u moet wel wat verstand hebben van leidingwerk. Leidingen verleggen kan nodig zijn als u bijvoorbeeld een extra kraan wilt installeren of wanneer u een nieuwe indeling van de sanitaire voorzieningen in je badkamer krijgt. Als u niet erg handig bent, dan is het verstandiger om de leidingen door een ervaren loodgieter te laten verleggen. Zo voorkomt u eventuele waterschade.

In welke regio werken jullie?

Wij zijn actief in en rondom Hengelo, Enschede en Almelo.

Wat is jullie telefoonnummer?

Ons telefoonnummer is: 074-74820502.

Waarom zijn wij uw vakman:

  • Vakwerk op maat
  • Van lekkages tot verstoppingen
  • Gericht op kwaliteit