Problemen met de riolering ontluchten wilt u liever niet meemaken. Wanneer het systeem om lucht uit de rioolbuizen te laten niet goed functioneert dan betekent dit namelijk dat een vieze geur zeer waarschijnlijk uit een van de afvoeren in uw woning ontsnapt. Dit is het logische gevolg wanneer het ontluchten niet op de normale manier kan geschieden. Omdat u dit uiteraard wilt voorkomen, geven wij u tips wat u kunt doen bij problemen met de riolering ontluchten. Het beste is natuurlijk een loodgieter inschakelen. Maar wat zal de specialist dan doen als hij of zij bij u thuis is aangekomen?

Ontlastput voor hevige regenval

Een veel voorkomend probleem met het ontluchten van de riolering ontstaat op momenten dat hevige regenval zich voordoet. Doordat dan namelijk zeer veel water in korte tijd het riool inloopt, moet er ook zeer veel lucht door het ontluchtingssysteem verwerkt worden. Het kan hierdoor voorkomen dat niet alle lucht de pijp op het dak bereikt, maar daarvoor al door de afvoerputjes in uw huis omhoog borrelt. Indien dit vaak voorkomt dan kan u dit tegengaan door een ontlastput aan te leggen voor hevige regenval.

Vieze lucht uit afvoer voorkomen

Het systeem voor de riolering ontluchten, en het aanleggen van een ontlastput om ervoor te zorgen dat tijdens hevige regenval het systeem genoeg lucht kan verwerken, is bedoeld om vieze lucht uit de afvoer te voorkomen. Het is ook niet voor niks dat de ontluchtingspijp op het dak uitkomt. De lucht die uit de rioleringsbuizen afgevoerd moet worden zal namelijk niet zo lekker ruiken. Dit is de reden dat het ontluchten van de riolering goed en gecontroleerd moet gebeuren. Als er zich problemen voordoen met het systeem dan moeten deze opgelost worden voordat uw hele woning vies begint te ruiken.

Problemen laten oplossen door loodgieter

Het is vooral belangrijk dat de loodgieter weet wat hem of haar te doen staat als bij u in huis de riolering niet zoals het hoort ontlucht wordt. Deze problemen laat u immers oplossen door de loodgieter. Als water in de wc-pot begint te borrelen dan laat u de vakman langskomen om hier naartoe te kijken. Deze man of vrouw moet vervolgens maar uitvinden of dit probleem komt door een verstopte rioleringsbuizen of doordat er het riool ontluchten niet op een gedegen manier gebeurt. De loodgieter moet ervoor zorgen dat u geen last van stank meer heeft.