Er is niemand op aarde die het een fijn klusje vindt om het doucheputje te ontstoppen. Toch gaat ‘ie zo nu en dan verstopt of loopt het water niet meer goed en snel genoeg weg. Wat kunt u daar nu aan doen zonder vieze handen te krijgen? Er zijn diverse oplossingen voor dit probleem wat iedereen wel herkent. Het putje is letterlijk een verzamelbak van viezigheid. Haren, pluisjes en allerlei andere rommel stroomt het putje in en blijft daar zitten. Gelukkig zijn er genoeg manieren om het putje weer schoon te krijgen zonder er zelf vies van te worden. Daarom enkele tips voor het ontstoppen van een doucheputje.

Aan de slag met een ontstoppingsveer

Het eenvoudigste is om met een zogenaamde ontstoppingsveer aan de slag te gaan. Veelal zal dit de meest effectieve methode zijn om een verstopping te verhelpen. Door de veer de afvoer in te duwen, zal de verstopping uit elkaar worden geduwd en uiteindelijk verder het riool in spoelen. De verstopping wordt dus niet aan de kant van de douche weer uit de afvoer gehaald, maar wordt verder de afvoer in geduwd.

Per ongeluk iets doorgespoeld?

Doordat bij de vorige methode de verstopping wordt verholpen door het object verder de afvoer in te duwen, is deze methode zeker niet aan te raden wanneer er daadwerkelijk een object is doorgespoeld. In dat geval zal de verstopping alleen nog maar erger worden, en dat wilt u uiteraard niet. U zult daarom het object uit de afvoer moeten krijgen. Veelal is dat een enorm lastig klusje waar u professionele hulp bij nodig heeft. De kans is namelijk groot dat het object bij de minste of geringste kracht al verder de afvoer in schiet, en voor u het weet zit het object helemaal klem. Meestal zijn objecten zonder te slopen te verwijderen door gespecialiseerde ondernemingen.