Is uw badkamer nodig aan vernieuwing toe? Dan ontkomt u waarschijnlijk niet aan een verbouwing. Wanneer u hier geen ervaring mee heeft, is dit behoorlijk lastig. Er komt namelijk heel wat kijken bij het verbouwen van een badkamer. Ten eerste moet u oud sanitair verwijderen. Indien het sanitair op een andere plek komt, moet u tevens het leidingwerk verleggen. Tot slot moet u vervolgens nog nieuw sanitair plaatsen. Kortom: het verbouwen van uw badkamer is nog niet zo makkelijk. Daarom helpen wij u er graag een handje bij.

Eerst oud sanitair verwijderen


Begin nooit met het verwijderen van oud sanitair voor u uw hoofdkraan heeft afgesloten. Deze vindt u doorgaans vlak boven de vloer in uw meterkast. Laat vervolgens de waterleidingen leeglopen door de kranen open te zetten. Gebruik voor het verwijderen van oud sanitair altijd een bahco, waterpomptang of sleutels. Ga dus niet met een sloophamer in de weer. Met een hamer is de kans op schade aan uw leidingwerk namelijk groot. Lukt het u niet om oud sanitair met de genoemde gereedschappen te verwijderen? Schakel dan gewoon een loodgieter in om oud sanitair uit uw badkamer te halen.

Hoe nu verder?


Heeft u het oude sanitair inmiddels verwijderd? Dan kunt u beginnen met het plaatsen van nieuw sanitair. Althans, wanneer dit op dezelfde plek komt. Is dit niet het geval? Dan moet u eerst het leidingwerk verleggen. Een klus die u het beste uit kunt besteden aan een loodgieter. Blijft alles zoals het is? Dan start u direct met het plaatsen van nieuw sanitair. Het is belangrijk dat u nieuw sanitair altijd goed aansluit. Waarom? Omdat er anders een lekkage ontstaat. Maak ook niet de fout om de warmwatertoevoer op de koudwaterkraan aan te sluiten. Bang dat er iets misgaat? Laat nieuw sanitair dan gewoon installeren door een loodgieter. Zo weet u zeker dat alles naar behoren wordt aangesloten.